Waarom een extra scherm jouw productiviteit met veertig procent verbetert

Bijna de helft van alle kantoormedewerkers werken met minimaal twee schermen op hun bureau. Als het op schermen aankomt is meer blijkbaar altijd beter. Maar hoe komt dat eigenlijk? En geldt dat voor iedereen? In deze blog zetten we de beste tips voor dubbel schermgebruik op een rij.

1. Is meer altijd beter?

In veel gevallen wel, al hangt dat ook af van je beroep en de sector waarin je werkzaam bent. Je kunt je voorstellen dat een programmeur, of een designer simpelweg niet zonder meerdere beeldschermen kunnen werken. Het beschikken over meerdere schermen is direct te vertalen naar de mogelijkheid om meerdere programma’s, of deelprogramma’s gelijktijdig te kunnen draaien. Zeker als je grafisch bezig bent, is het fijn dat je over grotere beschermen beschikt waarin je meer informatie gelijktijdig tot je beschikking hebt en waarbij je niet steeds weer tabbladen hoeft te openen en sluiten. De uiteindelijke stijging in productiviteit is daardoor gemiddeld 40 procent. Dus is groot altijd beter? Meestal wel.

2. Waar moet je op letten?

Een extra beeldscherm is makkelijk aan te koppelen. In veel gevallen wordt deze automatisch aangesloten. Door naar de instellingen binnen Windows te gaan kun je bepalen of je jouw originele scherm wilt dupliceren, of als een onafhankelijk scherm wilt gebruiken.

Gebruik je meerdere schermen? Kies dan altijd voor twee identieke exemplaren. Ieder scherm heeft zijn eigen kleuren en eigenschappen en die matchen niet altijd even goed met elkaar.

3. Wat is de beste aansluiting?

Zeker als je iedere dag je scherm aansluit en weer afkoppelt, dan is het fijn dat je maar één simpele kabel hoeft te gebruiken. Daarvoor heb je tegenwoordig meerdere opties. De oudste is het gebruik van de SCART-kabel voor beeld en een aanvullend snoertje voor het geluid. HDMI is wat dat betreft een stuk beter, die doet zowel beeld als geluid. Het beste is echter USB-C. Deze beschikt namelijk over de snelste transmissie. Dat is de tijd die het duurt om een actie op het beeldscherm uit te voeren, waarna de processor dit verwerkt en weer terugstuur naar het scherm.

Verder kan USB-C naast data ook stroom vervoeren. Hierdoor kun je via een monitor het aangesloten apparaat, zoals een tablet of laptop van stroom voorzien. Een goede USB-C kan tot 100 watt aan, waar ook grotere apparaten prima mee uit de voeten kunnen. Het addertje onder het gras is wel dat alleen de nieuwste monitoren over deze optie beschikken, waardoor ze een stuk prijziger zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van het werken met twee schermen? En over de beste en slimste inrichting daarvan voor jouw bureau? Neem dan contact met ons op. Mail naar sales@fiveup.nl of bel naar: 071 579 10 00. Daarnaast kun je onze whitepaper downloaden. Daarin staan 8 stappen om naar modern werken te gaan.

Categorieën: Blog