Waarom Dropbox de ideale aanvulling is op Slack

Vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig wel een chatprogramma voor op het werk. Slack en Teams zijn daarvan zonder meer de grootsten. Tegelijkertijd dekt het woord ‘chatprogramma’ niet bepaald de mogelijkheden die deze applicaties bieden. Meer en meer fungeren deze als de centrale communicatiespil van bedrijven waar alle andere vormen van media in rap tempo in geïntegreerd worden. Door de toenemende populariteit is het voor veel bedrijven dringen geblazen om een deel van de cake te bemachtigen. Dropbox (Business) is het gelukt, via een integratie met Slack. Een win-win voor beide partijen en natuurlijk voor de gebruiker.

Wat zijn de voordelen?

Communicatie en content zijn de twee ingrediënten die samen een lekkere cake maken. Tenminste als je hebt over corporate communications. Vooral omdat de communicatie vaak over de content gaat. Voor Dropbox is het dan ook logisch om het delen van video’s, foto’s en presentaties te willen integreren met een channel als Slack. En andersom hetzelfde natuurlijk. Voor Slack is het ideaal om een partner die hebben die grote hoeveelheden content kan verwerken.

Hoe werkt het?

De integratie werkt ongeveer hetzelfde als bij Android op je telefoon en zal daardoor herkenbaar zijn voor veel gebruikers. Binnen Dropbox Business kun je de Sharebutton aanklikken, waarna een optie verschijnt om een bestand te delen via Slack. Daarna kun je uiteraard nog een keuze maken uit de verschillende chatgroepen die je hebt, of een hele nieuwe aanmaken.

Heb je een bestand ontvangen dat je wilt delen met de hele groep? Dan kun je het dus direct via Dropbox Business delen, zonder dat je daarvoor eerst Slack hoeft te openen. Het bestand zelf blijft gewoon in Dropbox staan, geheel in lijn met de filosofie van Slack.

Slack en Dropbox samen sterker

Hoewel het concept en de samenwerking vrij simpel is, is het een duidelijke 1+1=3. Dropbox Business en Slack samen bieden een duidelijke meerwaarde voor ieder bedrijf. Meer dan ze afzonderlijk doen. Omdat ze beiden in de Cloud werken en daardoor ultiem schaalbaar zijn, is het de ideale manier om je eigen overvolle servers op een makkelijke, duurzame en relatief goedkope manier te vervangen door iets dat meer bij deze tijd past.

Five Up

Wil je meer weten over de voordelen van Slack plus Dropbox Business? Neem dan contact met ons op voor informatie. Mail naar sales@fiveup.nl of bel naar: 071 579 10 00. Daarnaast kun je onze whitepaper downloaden. Daarin staat waarom jouw moderne werkplek nog niet modern genoeg is.

Categorieën: Blog