Vijf redenen om je Thin Client te vervangen

De techniek staat niet stil. Ook niet bij de ontwikkeling van Thin Clients. De afgelopen jaren zijn modellen sneller geworden, zuiniger en vooral ook veiliger. Gebruik je binnen jouw bedrijf Thin Clients van vijf jaar of ouder? Overweeg ze dan te vervangen. Onder meer vanwege deze vijf redenen:

1. Verhoogde productiviteit

Tijd is geld. Dus hoe sneller je die Thin Client aan het werk kunt zetten, des te beter het is. Vergeleken met oudere modellen, start een nieuwe Client tot wel drie keer sneller op. Een ander groot voordeel is de nieuwe integratie van Unified Communication. Dit concept wordt binnen steeds meer bedrijven toegepast. De huidige generatie Thin Clients is hier helemaal op ingesteld.

2. Betere beveiliging

Verouderde bedrijfshardware is een bekende zwakke plek binnen bedrijven als het gaat om beveiliging. De nieuwe Thin Clients bieden een aantal interessante mogelijkheden. De belangrijkste is de integratie met two-factor authentication en biometrische inlogmogelijkheden.

3. Hogere resolutie

In het verleden waren Thin Clients vooral bedoeld voor simpel kantoorwerk. Door de huidige ontwikkeling worden ze echter steeds beter, zeker als het gaat om de graphics. De huidige Thin Clients ondersteunen bijvoorbeeld 4K video en full motion video.

4. Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

Als het gaat om gebruiksvriendelijkheid bij Thin Clients zijn twee dingen belangrijk: het makkelijk en snel installeren van gebruikers en een centraal managementsysteem. Beide zaken zijn ferm verbeterd. In veel gevallen duurt een installatie minder dan een minuut.

5. Verminderde kosten

Misschien wel het belangrijkste punt. Thin Clients zijn de afgelopen jaren veel zuiniger geworden. En dat bespaart geld. Gemiddeld zo’n dertig euro aan stroomkosten per gebruiker per jaar. Heb je een groot bedrijf, dan tikt dat aardig aan. Daarnaast kun je veel werkuren besparen door het snellere opstarten. Bij een bedrijf met 100 werknemers gaat het om gemiddeld 2100 uur per jaar.

Wil je meer weten over de nieuwste Thin Clients? Neem dan contact met ons op. Mail naar sales@fiveup.nl of bel naar: 071 579 10 00. Daarnaast kun je onze whitepaper downloaden. Daarin staan handige tips om te besparen op de inkoop van hardware, zoals Thin Clients.

Categorieën: Blog