Is het leasen van ICT het nieuwe kopen?

In een wereld waar de technologische innovaties zich in rap tempo ontwikkelen, lijkt huren van ICT-apparatuur het nieuwe kopen te zijn. Als ondernemer gaat u graag met de tijd mee, maar moet u steeds sneller investeren om de beste service te kunnen bieden. Computers worden ieder anderhalf jaar wel 2x zo snel (wet van Moore). Klanten en consumenten stellen hoge eisen aan de snel verouderde apparatuur. Om aan deze eisen te kunnen voldoen biedt het leasen van ICT een goed alternatief. Tegen een vast maandbedrag huurt u de ICT-apparatuur en ontvangt u de nieuwste modellen. Zo bent en blijft u bij de tijd.

Wat zijn de voordelen van leasen?

Het leasen van auto’s, printers en kopieerapparaten waar we enkel betalen voor het gebruik en niet voor de aanschaf is heel gebruikelijk. Dus waarom is dit niet een optie voor andere technologische zaken binnen uw onderneming?

  • Gemak. Uw administratieve lasten worden verlicht en u haalt daarmee het maximale uit uw effectieve werktijd. Een goede leasepartner adviseert u en begeleidt het aankoopproces, regelt de facturering, de logistiek en onderhoudszaken.
  • Beheersbare kosten. In plaats van hoge eenmalige aanschafkosten betaalt u nu een maandelijkse leasetermijn. Door deze regelmatige (en beheersbare) kosten kunt u gaan investeren in nieuwe technologie op het moment dat het u uitkomt. Dit moment legt u vast in uw financiële planning.
  • Kapitaal vrijmaken. U kunt uw kapitaal inzetten voor andere zaken dan ICT-apparatuur.
  • Flexibiliteit. De technologie blijft zich ontwikkelen, net als uw onderneming. Aan het einde van de leasetermijn of zelfs tijdens de looptijd kunt u de nieuwste technologie aanschaffen. Zo blijft u altijd up-to-date.
  • Aantrekkelijk tarief. Doordat leasepartijen een faire marktprijs bij inruil hanteren blijft er een relatief hoge restwaarde waardoor het tarief aantrekkelijk is.

Sale en leaseback

Maar wat doet u op het moment dat u over nieuwe technologie wilt beschikken, alleen de financiële middelen op dat moment niet voorhanden zijn? Hiervoor biedt sale & leaseback een goede oplossing; ICT-apparatuur die u al in huis heeft verkoopt u aan een leasemaatschappij. Vervolgens huurt u deze goederen direct terug.

De sale en leasebackconstructie is bij uitstek de manier om meer financiële ruimte te creëren via uw reeds aangeschafte printers, computers, kopieermachines, etc.. De voordelen van sale en leaseback op een rij:

  • Snelle uitkering van de boekwaarde van uw apparatuur.
  • U creëert extra liquiditeit.
  • Kapitaal uit uw onderneming dat vastzit in ICT-apparatuur is nu beschikbaar voor andere zaken.

Meer weten over de mogelijkheden voor het leasen van uw ICT? Neem contact met ons op.

Categorieën: Blog