Hoe Microsoft Autopilot je ICT’ers ontlast

Bij veel ICT’ers is het niet het meest favoriete klusje: het instellen van nieuwe PC`s voor gebruik. Gelukkig voor hen is daar nu een oplossing voor: met Microsoft Autopilot kun je, voor gebruik in de cloud, het hele preparatieproces overslaan en de computer gelijk beschikbaar stellen aan de eindgebruiker.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij het instellen van een PC voor gebruik in de cloud zijn er een aantal zaken die standaard moeten gebeuren. De belangrijkste daarvan zijn het klaarzetten van de computer met de juiste software en beveiligingsprotocollen. Veel bedrijven gebruiken daar Intune of een MDM-oplossing voor. Microsoft Autopilot combineert al deze processen in een geautomatiseerd traject dat de eindgebruiker zelf kan laten lopen zodra hij de computer voor het eerst opstart.

Voorwaarden

Om Autopilot succesvol te gebruiken zijn er wel een aantal voorwaarden waaraan je bedrijf moet voldoen. Dit zijn de belangrijkste:

  • Een licentie voor Microsoft Azure AD
  • Beschikking over Microsoft Intune, onderdeel van EMS, of een matchende MDM-oplossing
  • Een computer die is gefabriceerd na 1 januari 2018
  • Met Windows 10 RS3 Operating System (1709 of nieuwer)

In de praktijk

Op het moment dat een gebruiker zijn nieuwe apparaat opstart met Autopilot kan hij na het opstarten van Windows en het instellen van een internetverbinding via AAD direct inloggen met zijn bedrijfsgegevens. Vervolgens neemt de Autopilot het over en wordt via Intune of MDM direct de juiste instellingen, de beveiligingsprotocollen en de apps klaargezet.

Voordelen

Behalve dat het gebruiksvriendelijk is voor de eindgebruiker, scheelt het de ICT’er ook tijd. Gemiddeld zo`n tien tot vijftien minuten per installatie. De echte tijdsbesparing is echter veel groter, omdat de meeste ICT’ers een dergelijke klus in hun agenda moeten zetten, waardoor de eindgebruiker soms dagen moet wachten.

Five Up

Wil je meer weten over Microsoft Autopilot? Neem dan contact met ons op. Mail naar sales@fiveup.nl of bel naar: 071 579 10 00. Daarnaast kun je onze whitepaper downloaden. Daarin staan handige tips om te besparen op de inkoop van hardware.

Categorie├źn: Blog