Hoe je oude apparatuur kwetsbare kinderen helpt om te sporten

Bij veel bedrijven is het om de vijf jaar weer ‘feest’. Oude computers, printers, servers en andere apparatuur wordt afgeschreven en vervangen door nieuwe. De grote vraag is wat je vervolgens met de nog prima bruikbare devices doet. Aan de ene kant kun je ze verkopen, waardoor je een deel van je investering kunt terugverdienen. Maar aan de andere kant zijn er ook behoorlijke kosten voor transport, het cleanen van schijven, het recyclen van waardeloze apparatuur en de proceskosten. Via Five Up kun je er voor kiezen om dit aan ons uit te besteden én om de restwaarde te doneren aan een goed doel. In deze blog willen we graag aandacht besteden aan één van die doelen waar dat geld terecht komt: IT4kids.

IT4kids

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 8 kinderen. Veel kinderen uit deze groep missen hierdoor de kans om te kunnen sporten. Een vitaal gemis, omdat belangrijke waarden en skills als respect, weerbaarheid, samenwerken en omgaan met verlies juist door sport worden aangeleerd.

De missie

Het is dan ook de missie van IT4Kids om sport toegankelijk te maken voor alle kinderen! Sport gaat door alle sociale lagen heen en helpt kwetsbare kinderen om er ‘gewoon bij te horen’. Om samen met andere kinderen te kunnen spelen, sporten, plezier te maken, zelfvertrouwen te ontwikkelen en zoals het hoort ‘gewoon’ kind te zijn. Uiteraard hoeven ze dat niet alleen te doen. Ze krijgen daarbij de onvoorwaardelijke steun van professionele volwassenen.

Connectie IT en kids

Zoals de naam al zegt is er een connectie tussen IT en Kids. T4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan de goede doelen die zich inzetten voor kinderen. Daarbij werken ze samen met professionele partnerorganisaties.

Wilt u ook dat de opbrengst van uw hardware een kind gelukkig maakt? Neem dan contact met ons op voor informatie. Mail naar sales@fiveup.nl of bel naar: 071 579 10 00.

Categorieën: Blog