Hoe bied je Apple gebruikers in een groot zakelijke omgeving de kwaliteit die ze gewend zijn?

Hoe kun je als IT-afdeling de Apple gebruikers in je omgeving de kwaliteit en de continuïteit bieden die zij gewend zijn en toch een veilige omgeving creëren? Om het maximale uit macOs en iOs te halen moet je vooral de juiste tools inzetten.

Apple

Apple apparatuur groeit enorm in de zakelijke wereld. Maar hoe beheer je nou eigenlijk zo’n Apple apparaat? Gelukkig heeft Apple verschillende mogelijkheden om het beheren zo makkelijk mogelijk te maken.

MDM

Met Apple’s apparaat inschrijving kun je Mobile Device Management-inschrijving (MDM) automatiseren en de eerste configuratie van het apparaat eenvoudiger maken. Je kunt apparaten onder toezicht houden tijdens de activering zonder de apparaten zelfs maar aan te raken. Ook kun je MDM-inschrijving vergrendelen voor permanent beheer. Het apparaat kan door deze methode nieuw in de doos aan eindgebruikers gegeven worden zodat zij een corporate-owned personally-enabled (COPE) ervaring krijgen.

DEP en VVP

Dit gaat via het Device Enrollment Programma (DEP) van Apple. Naast Apple DEP kan het Volume Purchase Programma (VPP) aangevraagd worden. Met VPP kunnen er applicaties in de App Store aangekocht worden op naam van je bedrijf. VPP zorgt er zo voor dat er geen Apple ID meer nodig is voor het gebruik van een Apple Mac, iOS of tvOS apparaat.

Voorwaarden

Om Apple DEP en VPP succesvol te gebruiken zijn er wel een aantal voorwaarden waaraan je bedrijf moet voldoen. Dit zijn de belangrijkste:

  • Een gratis account aanmaken via de Apple Business Manager
  • Beschikking over een matchende MDM-oplossing die de Mac goed kan beheren. Bijvoorbeeld Jamf of MobileIron

In de praktijk

Op het moment dat een gebruiker zijn nieuwe Mac opstart kan hij na het opstarten van het macOS en het instellen van een internetverbinding direct inloggen. Vervolgens neemt DEP het over en wordt via Jamf, MobileIron of een andere MDM direct de juiste instellingen, de beveiligingsprotocollen en de apps klaargezet.

Voordelen

Behalve dat het gebruiksvriendelijk is voor de eindgebruiker, scheelt het de IT-afdeling ook tijd. Gemiddeld duurt de installatie van een Mac of iOS apparaat namelijk zo’n tien tot vijftien minuten. Ook zijn er minder support vragen en meer blije medewerkers.

Five Up

Heeft u vragen of hulp nodig bij het implementeren en zo efficiënt mogelijk inrichten van dit soort omgevingen? neem dan contact op met Five Up. Mail naar sales@fiveup.nl of bel naar:. Daarnaast kun je onze whitepaper downloaden. Daarin staan handige tips om te besparen op de inkoop van hardware.

Categorieën: Blog