Groter is duidelijk beter bij de HPE SimpliVity 380

Wat gebeurt er in een industrie waarin tarieven onder druk druk staan? Dan ontstaat er vanzelf schaalvergroting. Een goed voorbeeld daarvan is de overname van SimpliVity door HP in 2017. Door de Enterprise sectie van HP samen te voegen met de data management technologie van SimpliVity is inmiddels een nieuw product ontstaan: HPE SimpliVity 380. Wat heeft deze nieuwe technologiegigant in huis? En voor wie?

Server 2.0

Hybride lijkt tegenwoordig de gouden middenweg die veel bedrijven kiezen. Natuurlijk kun je niet zonder de cloud, maar volledig overstappen is ook niet alles. HP speelt daar slim op in met de HPE SimpliVity 380: een heuse server die je gewoon op locatie kunt plaatsen, maar dan met alle technologie in huis die je tegenwoordig ook via de cloud kunt krijgen. Het cadeautje daarbij: uiteindelijk is deze oplossing veel goedkoper en daardoor interessant voor een brede range aan bedrijven.

Virtuele Machine als de nieuwe back-up standaard

Bij een server, zeker bij grotere bedrijven, spelen een aantal zaken waarin traditionele servers niet bepaald uitblinken. Ze moeten natuurlijk snel zijn, maar ook makkelijk te beheren. Daarnaast heeft de traditionele back-up inmiddels afgedaan. Een VM, Virtuele Machine, is de nieuwe standaard. Mocht je systeem crashen, dan kun je met een VM direct weer aan de slag. Alsof er niets is gebeurt.

Geleerd van de cloud

Daarnaast zijn ook schaalbaarheid en veiligheid vaak gehoorde redenen voor bedrijven om over te stappen op de cloud. HP probeert deze minpunten van de traditionele server met HPE SimpliVity zo goed mogelijk te ondervangen. En eerlijk gezegd lukt ze dat best goed.

Enorme schaalbaarheid

Zo is de oplossing onderverdeeld in ‘nodes’. De capaciteit daarvan wordt niet uitgedrukt in gigabytes of terabytes maar in het aantal virtuele machines dat de server kan herbergen: gemiddeld zo’n 125 per node. Dat zijn dus 125 werkplekken. Uitbreiding is mogelijk tot maximaal 96 nodes. Vrijwel tot in het oneindige dus. Voor een deel wordt deze ruimte ook behaalt door het gebruik van slimme compressiesoftware en deduplicatie, waarbij geen dubbele gegevens worden opgeslagen.

Snel weer aan de slag

Bij een systeemcrash is het natuurlijk belangrijk dat je zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. En bij de cloud is dat vrijwel direct. Natuurlijk is dat vanaf een eigen site bijna onmogelijk, maar het komt in de buurt. Één virtuele machine kost slechts 60 seconden.

Scherpe prijs

Het grootste voordeel is echter het prijskaartje. HP garandeert je namelijk een reusachtige capaciteit besparing van 90 procent ten opzichte van traditionele servers. De TCO, de Total Cost of Ownership, is gemiddeld 73 procent lager. Maar de meeste winst maak je natuurlijk doordat je geen maandelijks bedrag per gebruiker betaald, maar via een eenmalige aanschaf alle ruimte in huis haalt die je maar nodig kunt hebben. En daarmee bespaar je al gauw bakken met geld.

Five Up

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de HPE SimpliVity 380 voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor informatie. Mail naar sales@fiveup.nl of bel naar: 071 579 10 00. Daarnaast kun je onze whitepaper downloaden. Daarin staat waarom jouw moderne werkplek nog niet modern genoeg is.

Categorieën: Blog