Geen tijd om je oude computers te verkopen? Besteed het dan uit!

Het vervangen van computers of andere hardware is voor veel bedrijven een ingrijpend proces. En dan zeker voor de ICT-afdeling. Vaak gebeurt dit met grote aantallen tegelijk, omdat het voordelig is om apparatuur op grote schaal in te kopen. Dit betekend wel dat de nieuwe PC`s in korte tijd klaargezet moeten worden voor gebruik. Software moeten worden geïnstalleerd, de bedrijfsstandaarden (bijvoorbeeld qua veiligheid) moeten worden gegarandeerd en ondertussen moeten de medewerkers zo min mogelijk last hebben van de vernieuwingsoperatie. Wat er vervolgens met de oude spullen moet gebeuren is vaak de laatste zorg. Gelukkig kun je dat ook zonder problemen uitbesteden, met de flexibele IT Asset Disposition (ITAD) service van Five Up.

Verkopen

Computers worden vaak gemiddeld na drie tot vijf jaar vervangen. In bijna alle gevallen zijn ze daarna nog prima bruikbaar. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om ze door te verkopen. En dat is ook precies wat Five-Up voor jouw bedrijf kan doen. Uiteraard met een zo hoog mogelijk rendement.

Selectie en recycling

Voordat je zover bent, moet er wel het nodige gebeuren. Eerst moeten de computers worden geïnspecteerd. Er wordt dan een selectie gemaakt tussen de apparaten die wel of niet verkocht kunnen worden. Onbruikbare computers worden volgens de geldende milieuwetgeving gerecycled.

Datavernietiging

In veel gevallen staan er nog (privacygevoelige) bedrijfsgegevens op de computers. Uiteraard moet deze data eerst volledig worden verwijderd, voordat de computer kan worden doorverkocht. Bij zowel de verkoopbare als onverkoopbare PC`s zorgt Five Up ervoor dat ze volgens strenge eisen worden opgeschoond. We kunnen daarbij zelfs zorgen voor een beveiligd transport van de kantoorlocatie naar de verwerkingsplek.

Het hele verwerkingsproces wordt uiteraard volledig gedocumenteerd. Aan de hand van voortgangsrapportages kun je het proces bijhouden. Na afloop krijg je een definitief rapport.

Five Up

Wil je meer weten over onze ITAD service? Of onze andere flexibele services? Neem dan contact met ons op. Mail naar sales@fiveup.nl of bel naar: 071 579 10 00. Daarnaast kun je onze whitepaper downloaden. Daarin staan handige tips om te besparen op de inkoop van hardware.

Categorieën: Blog