Eerste Hulp Bij Het Kiezen Van Beheer Software

Ieder bedrijf is anders. Dat betekent dat iedere organisatie een andere behoefte heeft als het om beheer software gaat. Daar waar u vroeger nog uit de voeten kon met een vrij overzichtelijk beheersysteem, is het tegenwoordig noodzakelijk om eerst gedegen onderzoek te doen naar de benodigde beheertools. Waar kunt u op letten als u een keuze moet maken? Wij geven u een aantal tips.

Voorheen was de beheer software bedoeld ter ondersteuning van de IT-afdeling. Zo konden uw IT-medewerkers gemakkelijk software installeren, updates verzorgen en inzicht hebben in de diversiteit aan hardware. Vandaag de dag neemt een medewerker zijn eigen laptop/tablet/notebook of smartphone mee naar het werk en dan hebt u als organisatie te maken met verschillende soorten hard- en software. Dat maakt het beheer meer complex. Nu hebben de aanbieders inmiddels de benodigde tools in huis om dit in goede banen te leiden, maar niet alle tools zijn noodzakelijk voor uw IT-beheer en niet alle tools zijn van hetzelfde niveau.

Tips
Waar let u op bij het maken van de juiste keuze met betrekking tot beheertools?

  1. Bepaal welke platforms gemanaged moeten worden. Denk hierbij aan: main- en midframes, Linux, Macs en mobile devices. Of hebt u voldoende aan een gestandaardiseerd windows-platform? In de regel zijn de gebruikte pakketten bij een grotere organisatie ingewikkelder en zwaarder dan bij de kleinere organisaties.
  2. Breng in kaart welke beheeronderdelen van belang zijn voor uw organisatie. Misschien ligt het zwaartepunt op het gebruiksgemak van het beheer of de implementatie ervan? Of vindt u het monitoren van infrastructuur, het beheer van licenties, security, rapportages of cloud belangrijk?
  3. Er zijn zo’n 15 verschillende aanbieders. Een aantal van de grote spelers zijn: IBM, Landesk, Microsoft, Dell Kace, Absolute Manage, Symantec en Accelerite Radia. Als de inventarisatie aan beheerbehoeften gemaakt is, zal het eenvoudig zijn een top 3 te selecteren. Deze top 3 moet nog eens kritisch bekeken worden, zodat u de juiste en de beste keus maakt voor uw organisatie.
Categorieën: Blog