Een pro-actieve data-opslag

In ons vorig blog noemden we het al: een systeem waarbij men overal en altijd bij de [bedrijfs]data kan. Vertraging of verstoring in de data-infrastructuur kost tijd en men wil een betrouwbare en efficiënte manier van data-opslag. Wat is vandaag de dag handig met alle verschillende technologieën en applicaties? Wellicht een combinatie van een Cloud platform en een flash-opslag?

Een combinatie van een intelligent Cloud Platform ten behoeve van beheer en een on-premise flash opslag wordt ook wel ‘InfoSight en Nimble Storage’ genoemd. Waarom deze combinatie én wat voegt het toe?

Deze combinatie maakt gebruik van een wereldwijd verbonden ‘netwerk’, om zo pro-actief problemen (downtijd en vertraging) op te lossen. Nimble Storage en InfoSight hebben zo al duizenden problemen betreft netwerk en servers opgelost, zonder dat de eindgebruiker hier weet van heeft. Dit klinkt ons ideaal in de oren, omdat men zich dan niet druk hoeft te maken om IT-problemen, maar zich kan richten op de kernactiviteiten.

Voordelen Nimble Storage

We lichten de belangrijkste voordelen even uit:

  • Eenvoudig aan te schaffen, eenvoudig in gebruik en makkelijk up te graden. En dit gaat niet ten koste van de functies en betrouwbaarheid.
  • Er is géén app-gegevens-kloof. Deze kloof ontstaat normaliter wanneer er een storing of vertraging is in de infrastructuur tussen opslag, netwerken en servers. De levering van gegevens wordt hierdoor verstoort. Met Nimble Storage wordt dit grotendeels opgelost, omdat de flash-opslag gecombineerd wordt met voorspellende analyses. Hierdoor is er altijd een betrouwbare en snelle toegang tot alle data.
  • Door die voorspellende analyses wordt er geanticipeerd op toekomstige problemen én behoeften [met InfoSight Predictive Analytics]
  • Beschikbare ondersteuningsorganisatie met experts van niveau 3. Mocht u toch ooit een medewerker van Nimble Storage nodig hebben, dan wordt het probleem snel opgelost door een expert van het hoogste niveau [ook als het probleem zich buiten de opslag bevindt!]

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar ons specifieke advies voor uw situatie? U kunt ons bereiken via 071-579 10 00 en sales@fiveup.nl

Categorieën: Blog