De vijf belangrijkste IT-trends van 2016

Januari 2016. We zitten vers in het nieuwe jaar. Een goed moment om vooruit te kijken, want er is zoveel te zien! Geen wereld die zich sneller ontwikkelt dan de wereld van de technologie. Wat zijn de IT-trends van 2016? Wij geven de vijf belangrijkste die ons (werkende) leven nog gemakkelijker moeten maken. Bent u er klaar voor?

Trend 1: De cloud, wie droomt er niet van? Het vermindert de complexiteit van uw IT-beheer en er hoeft intern geen kennis te zijn van de systemen. Het verlaagt uw IT-kosten, want u hoeft geen grote investeringen te doen in hardware. Daarnaast zijn uw kosten transparant, want afrekening met clouddiensten gaat op abonnementsbasis. Cloud werkt altijd met de laatste versies van software en u beschikt over oneindige schaalbaarheid en gebruikerslicenties. Toch is het voor grote bedrijven erg complex om ineens volledig over te stappen naar cloud computing. Dit zal dan ook stapsgewijs gebeuren, in een hybride vorm.

Trend 2: Steeds meer mensen werken buiten kantoor en huis om. Onze mobile divices worden meer en meer geavanceerd. En een groeiende groep geeft de voorkeur aan mobiel werken. Er worden applicaties ontwikkeld die het volledig mobiel werken ondersteunen. Zo moet je natuurlijk relevante data voor een klant via een applicatie kunnen doorsturen en moet je altijd en overal bereikbaar zijn en bij jouw data kunnen. Vooralsnog zijn mobiele devices minder beveiligd dan mainframes, desktops en laptops, maar dit is een kwestie van tijd.

Trend 3: The Internet of things. Oftewel: nuttige software waarbij alledaagse voorwerpen zijn verbonden met het netwerk en gegevens kunnen uitwisselen. De thermostaat die op afstand ingesteld kan worden, zodat bij thuiskomst de kamer een aangename temperatuur heeft, de zelfsturende auto die voorzien is van WiFi en het volgen van het transport van pakketjes. Deze technologie zal zich verder ontwikkelen en producten zullen zich steeds meer aan ons aanpassen.

Trend 4: High level digitalisering. Steeds meer winkels en warenhuizen zijn genoodzaakt hun deuren te sluiten. Brandstores zijn de toekomst. Een goed voorbeeld hiervan is de Applestore. Mensen willen beleving en een totaalpakket. Daarnaast vind je natuurlijk alle denkbare producten op internet inclusief alle benodigde informatie.

Trend 5: Robotica. Hoewel de huidige robot nog weinig revolutionairs laat zien, is de verwachting dat de robotica technologie een vlucht gaat nemen. China besteedt veel tijd, geld en energie aan de ontwikkeling van robots. Wanneer China volume gaat draaien, kunnen robots een serieus onderdeel uit gaan maken van ons dagelijks leven.

Categorie├źn: Blog