Coverged infrastructuur maakt IT flexibel en wendbaar

Organisaties zijn alle mogelijkheden aan het bekijken om IT flexibeler, wendbaarder en dus dienstbaarder te maken. Veranderende markten dwingen u om voor een snelle, doeltreffende, lenige en compacte converged infrastructuur oplossing met geschikte apps te zorgen. Maar waarom zijn converged infrastructuren zo belangrijk?

IT-infrastructuren zijn doorgaans complex, duur en slecht beheersbaar. Dat kan beter. Bij het combineren van Netwerk-, Server-, Storage-, en Visualisatietechnologieën ontstaat Converged Infra. Deze technieken worden samengevoegd (converged) in een homogene oplossing. Het samenvoegen van deze 4 aparte clubs brengt meerdere voordelen met zich mee: verlaging van de CAPEX (Capital Expensures), het optimaliseren van het beheer (OPEX) en het optimaliseren van de technologie-stack: het toevoegen van het juiste component, op het juiste moment. Converged Infra is de eerste stap naar het creëren van een Software Defined Datacenter (SDD).

Nieuw?
U zou denken dat converged infrastructuuroplossingen revolutionair en dus nieuw zijn. Maar iedere leverancier die u benadert, kan deze oplossing sinds 5 jaar aandragen. De context waarbinnen de oplossing wordt gepresenteerd, is een Cloud First strategie. Wilt u als bedrijf naar een cloud enabled organisatie toe werken, dan begint u bij de standaardisatie van uw IT-infrastructuur. Een van de mogelijkheden om te standaardiseren is werken met een converged infrastructuur.

Composable infrastructuur
Intussen is er ook al een converged infrastructuur 2.0 oftewel: composable infrastructuur. Deze oplossing is een voortzetting van converged infrastructuur. Een van de grote voordelen van de composable variant is dat je fysieke, virtuele of containerized workloads in één resource pool terugvindt. Dit betekent dat u workloads sneller kunt opstarten of configureren. Het tweede grote voordeel is software defined intelligence in de vorm van API (Application Programming Interface). Applicaties die software onafhankelijk communiceren met andere programma’s of onderdelen daarvan. Het is een software-naar-software interface, onzichtbaar voor gebruikers, en biedt daarom per definitie geen gebruikersomgeving. API’s bieden gebruikers de mogelijkheid om bepaalde repetitieve taken te automatiseren.

Categorieën: Blog