Innovatie via modernisatie

De IT-afdeling van de toekomst maakt nieuwe bedrijfsconcepten mogelijk en versnelt innovatie. Een hot topic in IT-land is dan ook datacentermodernisatie. En dat is niet voor niets, want datacentermodernisatie brengt vele voordelen met zich mee.
Maar wat is datacentermodernisatie precies en over wat voor voordelen praten we dan?

De komst van nieuwe technologieën en veranderde werkwijzen, zorgt ervoor dat traditionele IT-afdelingen langzaam uit beeld verdwijnen. Door de toegenomen complexiteit wordt verwacht dat in alle industrieën en branches:

– Global Data Center IP Traffic de komende vijf jaar gaat verdriedubbelen.
– Applicatiegebruik 41% van het ICT-budget in beslag neemt.
– De toegenomen technologische complexiteit ertoe zal leiden dat 75% van de middelen gebruikt wordt voor IT-onderhoud.

En om on-top te blijven, moeten bedrijven hun IT-beleid aanscherpen en hun datacenters moderniseren.

Wat is Datacentermodernisatie?

Datacentermodernisatie is een manier waarop bestaande datacentra de laatste technologieën en trends kunnen gebruiken om de algehele functionaliteit en prestatie te verbeteren en te voorzien in opkomende bedrijfsbehoeftes. Het is een samenvoeging van technologieën, processen, skills en service verbeteringen om zo een snel reagerend, wendbaar, automatisch en duurzaam datacenter milieu te creëren. bron: retailtrends.nl.

Datacentermodernisatie: hoe doet u dit?

In het rapport van 451 Research: Datacenter Modernization: Trends and Challenges, komen vier mogelijke vormen van datacentermodernisatie naar voren:

1. Overstap naar de cloud

De voorspelling is dat 60% van de ondernemingen binnen twee jaar in de cloud zal zijn. Uit recent onderzoek van 451 Research komt naar voren dat binnen twee jaar de ‘ideale combinatie’ gemiddeld 74% private en 26% publieke cloud zou zijn.

2. Geconvergeerde systemen

Met de snelle verschuiving naar hybride IT, reikt de hype verder dan de cloud. Een nieuwe, door leveranciers van traditionele hardware gecreëerde, categorie van ‘composable systemen’ zorgt er nu voor dat systemen op locatie zo worden ontwikkeld dat zij zich meer als cloud gaan gedragen. Zo maakt de opkomst van converged systemen duidelijk dat de mogelijkheden voor de juiste combinatie van hybride IT alleen maar groter worden.

3. DevOps, containers en microservices

Wanneer ze op de juiste manier worden gecombineerd en gebruikt, kunnen DevOps, containers en microservices de ontwikkelpraktijken flexibeler maken.

4. Total data: platformen en analyse

Het lijkt een logische stap om van data eerst naar Big Data en vervolgens naar Total Data te gaan, maar wat is dat laatste eigenlijk? Eenvoudig gezegd is Total Data een 360-graden benadering van het volledige databeheerspectrum.

Voordelen datacentermodernisatie

Wanneer u de juiste en de voor u meest passende methode kiest om uw datacenter te moderniseren, leidt dit tot een aantal voordelen. Zo helpt het bij het begrijpen van de bedrijfsprocessen, vermindert het de kosten door goedkoper onderhoud, vergemakkelijkt het het managen van onder meer de verkoop én zorgt het voor verbeterde service.

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de ondernemingen al begonnen is met het moderniseren van het eigen datacenter. Bent u nog zoekende en wilt u graag meer informatie over het moderniseren van uw datacenter? Neem dan contact op met ons en mail naar: sales@fiveup.nl of bel naar: 071 579 10 00.

Categorieën: Blog